Producten Ruimtes Inspiratie & advies Eigen collectie Nieuw Outlet
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Webshop Awards: Winnaar 'Wonen' 2021
Inklappen
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Producten die op voorraad zijn, worden zo snel mogelijk verstuurd. Het is ook mogelijk om een specifieke bezorgdatum te kiezen.
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Niet tevreden? Je mag je producten kosteloos retourneren indien je binnen 30 dagen na ontvangst de retour bij ons aanmeldt.
Webshop Awards: Winnaar 'Wonen' 2021
fonQ is de grote winnaar van de Salesforce Webshop Awards Belgium 2021-2022 in de categorie ‘Wonen’.
Hoe creëer je sfeer in jouw interieur met planten?
Wil jij jouw interieur meer sfeer geven door middel van planten, maar weet je niet waar je moet beginnen? De tips in deze koopgids helpen je op weg.
Planten in je interieur: hoe geven planten jouw woning meer sfeer?

Gezelligheid en warmte

Groen geeft jouw huis (letterlijk!) meer leven en sfeer. Ruimtes komen tot leven en worden meteen gezelliger en warmer van een paar mooie planten. Ook zijn ze ideaal om een lege, ietwat saaie ruimte mee op te vullen.

 

Een plant als uniek woonaccessoire

Iedere plant is anders en uniek, waardoor het geweldige interieur accessoires zijn. De grootte, de vorm, de structuur, de kleur: elke plant komt in een eigen ruimte weer op zijn manier tot z’n recht. Omdat ze blijven groeien zal het beeld in de ruimte ook steeds weer een beetje veranderen. Een ontzettend leuk proces om te volgen.

Kleur

Planten geven kleur aan je interieur. En nee, niet alleen groen! Spikkels, strepen, verschillende tinten groen: planten geven een saaie hoek meteen een natuurlijke en vrolijke uitstraling.

 

Gezondheid

Een fijne bijkomstigheid: planten zijn goed voor je gezondheid, fysiek én mentaal. De groene vrienden zorgen namelijk voor een goede luchtvochtigheid én betere zuurstof. Daarnaast werken ze stress verminderend en zorgen voor een goede gemoedstoestand. Zeg nou zelf: voor een plant zorgen en hem zien groeien maakt toch ook meteen vrolijk?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een kamerplant?

Licht

Dat ene lege hoekje in je woning perfect voor een specifieke soort plant? Bedenk je, voordat je hem in huis haalt of de plant hier wel de juiste hoeveelheid licht krijgt. Je kunt namelijk nog zo goed water- en voeding geven, maar wanneer de plant geen, of juist teveel licht krijgt, zal deze beschadigen of niet groeien. Kijk daarom van tevoren goed of de ruimte zich op het noorden, oosten, zuiden of westen bevindt.

 

Water

Iedereen weet dat planten niet overleven zonder water. Weet je van jezelf dat je nog weleens vergeet om water te geven, of dat je juist een (over)enthousiaste watergever bent? Het is goed om hier rekening mee te houden wanneer je een plant op het oog hebt. Hoeveel water je moet geven is natuurlijk per plant en zelfs per pot verschillend. In dit artikel lees tips om je planten goed in leven te houden.

 

Balans

Zorg voor balans in de ruimte bij het kiezen van je kamerplanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de formaten van de planten: bijvoorbeeld een paar grotere eyecatchers en hier en daar wat kleinere of middelgrote. En heb je een bepaalde stijl in je interieur, met bijvoorbeeld veel zwart of rotan? Kies dan voor planten in potten die daar goed bij matchen, zoals zwarte potten of terracotta. Zo creëer je eenheid en balans in jouw urban jungle.


Hangplanten, perfect voor kleinere ruimtes

Woon je klein, maar wil je je interieur wél graag opleuken met wat planten? Hiervoor zijn hangplanten ideaal! Deze nemen namelijk weinig ruimte in, zijn vaak niet al te groot en kun je met wat creativiteit op diverse plekken in het huis ophangen, bijvoorbeeld een spijker aan het plafond, een reling of een plankje.

Kunstplanten - niet van echt te onderscheiden

Niet gezegend met groene vingers, maar wél gek op groen in huis? Dan zijn kunstplanten ideaal! Het stoffige imago van kunstplanten wat vroeger heerste, heeft plaatsgemaakt voor een veel hipper én levensecht beeld. Kunstplanten hebben geen zorg, water of licht nodig waardoor je er geen omkijken naar hebt. Ideaal en tijdbesparend! Omdat je met deze factoren geen rekening hoeft te houden, kun je ze kwijt waar jij maar wilt. Bovendien heb je er natuurlijk ontzettend lang plezier van!

Bekijk ons assortiment kunstplanten

Een pot voor elke plant

Yes, je hebt een prachtige plant uitgezocht! Natuurlijk wil je deze ook graag in een mooie pot zetten. Bloempotten zijn niet alleen leuk voor de sier, maar ook erg belangrijk voor het welzijn van de plant. De wortels van de plant hebben bijvoorbeeld voldoende ruimte nodig om te groeien en ook het water moet ergens heen kunnen. Hier lees je meer over in dit artikel.

 

Bij ronde bloempotten is het belangrijk om goed te letten op de diameter. Deze moet ruim genoeg zijn voor de kluit, of het kunststof kweekpotje waarmee je de plant in de pot plaatst. Let hierbij ook zeker op de diameter van de bovenkant en de onderkant wanneer je voor een pot wilt gaan die van boven en onder niet even smal of breed is. Let er op dat er genoeg ruimte aan de bovenkant is om de plant in de pot te kunnen plaatsen. 

 

Planten vergelijken

Planten zijn er in ontzettend veel vormen, maten en kleuren. Ben je er na het lezen van deze koopgids nog niet helemaal uit? In de categorie planten vind je een volledig overzicht van het assortiment en kun je alle planten met elkaar vergelijken. Ontdek op basis van prijs, type en standplaats welke plant het best bij jou past. 

Heeft deze informatie jou geholpen?