Vandaag besteld, maandag in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Beste online winkel in Wonen 2024

Tijdelijk gratis verzending vanaf € 50

Foodtrend 2017: rauwe vis in de hoofdrol

Sinds de komst van sushi is rauwe vis al niet meer weg te denken uit ons eetpatroon, maar in 2017 gaat dat nóg een stapje verder. Poké bowls uit Hawaï en ceviche uit Peru zijn gerechten waarvan wij vermoeden dat ze aankomend jaar ook bij ons razend populair zullen worden. We verwelkomen deze gerechten met rauwe vis in de hoofdrol  maar al te graag!
 

Poké bowls

Ongeveer tegelijk met de Pokémon Go-rage, doken de eerste poké bowls op. Mocht je denken dat deze twee trends iets met elkaar te maken hebben, dan heb je het mis - maar we geven eerlijk toe dat wij in eerste instantie ook in verwarring waren. Inmiddels weten we wel beter! De poké bowls komen oorspronkelijk uit Hawaï, waar ze voornamelijk werden gegeten om restjes vis op te maken. Wij kennen de poké bowl vooral met hele verse vis als basis, aangevuld met rijst en frisse toppings, zoals stukjes avocado, mango, komkommer, edamame of zeewier en dat allemaal in een mooie kom. In Rotterdam en Amsterdam zijn inmiddels ook de eerste poké bowl bars al geopend en daar zullen er binnenkort ongetwijfeld snel meer gaan volgen. Maak je 'm liever zelf? Bekijk dan eens dit recept.
 

Kabeljauwceviche van ZTRDG

Ceviche

Ook ceviche verschijnt steeds vaker op de Nederlandse menukaarten. Dit Peruaanse gerecht bestaat uit rauwe vis dat gemarineerd wordt in een mengsel van onder andere limoen, peper en knoflook. Door het zuur van het limoensap gaart de vis een beetje, waardoor de ceviche optimaal op smaak komt. Voor de bereiding van de vis wordt onderscheid gemaakt in de stevigheid van de vis. Zo hoeft makreel maar één à twee minuten te marineren, terwijl je zeeduivel beter zes minuten kunt marineren. Wel belangrijk: serveer de ceviche zo snel mogelijk, zo blijven de smaken vers en loop je niet het risico dat de vis te ver doorgaart. 

 

Aan de slag met rauwe vis
 

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig tot 5% korting!*

Deel dit inspiratieartikel:

Meer inspiratie

Foodtrend 2017: burn, baby, burn!

In Amerika is aangebrand voedsel al een ware trend, grote kans dus dat deze dit jaar ook over zal waaien naar Nederland. Durf jij het aan?


Lees verder...