Producten Ruimtes Inrichten Inspiratie Outlet

Top 5 populairste luchtbevochtigers

Deze hulpjes brengen de luchtvochtigheid weer op peil.

De bestverkochte luchtbevochtigers van dit moment 

Vooral in de winter kan de lucht in huis erg droog zijn. Een goede luchtbevochtiger helpt om deze droge lucht te bevochtigen. Maar welke luchtbevochter past het beste bij jou en je huis? Om je te helpen kiezen hebben wij de populairste luchtbevochtigers op een rij gezet. Er zit ongetwijfeld een luchtbevochtiger tussen die jou kan helpen in de strijd tegen droge lucht. 

Weg met de droge lucht 

Heb jij last van droge lucht in huis? Droge lucht kan zorgen voor lichamelijke klachten als een droge huid, droge keel of hoofdpijn. Het is dus logisch dat droge lucht niet je beste vriend is! Een goede humidifier, oftwel luchtbevochtiger, helpt je de luchtvochtigheid weer op het juiste niveau tussen de 40% en 60% te krijgen. Bovendien verzorgen luchtbevochtigers het hout van bijvoorbeeld je vloer, je meubels of muziekinstrumenten. Uitgedroogd hout kan namelijk krimpen en scheuren. Luchtbevochtigers zijn dus goed voor jou én je huis! 

Verschillende soorten luchtbevochtigers 

Het bevochtigen van de lucht kan op verschillende manieren. Zo zijn er ultrasone vernevelaars, luchtwassers, stoombevochtigers en koudwaterverdampers. Uitgebreide informatie over de verschillen tussen deze vier typen en hoe ze werken kun je lezen in onze koopgids over luchtbevochtigers. Let bij het kiezen van een bevochtiger op de maximaal te behandelen oppervlakte van het apparaat, want grote kamers vragen ook meer van je luchtbevochtiger. Wil jij graag de slaapkamer bevochtigen? Kies dan voor een model met een laag geluidsniveau zodat je ongestoord kunt slapen. Neem in het brede assortiment van fonQ een kijkje bij diverse merken luchtbevochtigers, zoals Boneco, Stadler Form en Medisana. Jouw nieuwe luchtbevochtiger staat er vast tussen en is eenvoudig online te bestellen bij fonQ.