fonQ: Wonen - Koken - Lifestyle


Over fonQ

FonQ is het eigentijdse webwarenhuis met een uitgebreid assortiment aan actuele merkproducten op het gebied van wonen, koken, tuin, design, cadeaus en wellness. Naast een webwarenhuis hebben wij ook een aantal gespecialiseerde webwinkels, met veel bekende merken. Ons hoofdkantoor staat in Nederland en wij bedienen sinds 2011 met de zelfde passie de Belgische markt.

Naast een uitgebreid en uniek assortiment, biedt fonQ.be service op maat. Bestellingen boven € 20,- worden gratis aan huis bezorgd. 95% van de bestellingen leveren we uit voorraad en onze klantendienst helpt je graag verder. We zijn de hele week telefonisch te bereiken, zelfs in het weekend. Bel ons als je vragen hebt over je bestelling of gewoon voor een passend advies!

1. Hoe lang bestaat fonQ?
FonQ is oorspronkelijk in 2003 in Nederland opgericht en sinds november 2011 werken we ook in België. We leveren ook in Frankrijk, Duitsland, Engeland, Italië, Scandinavië en Oost-Europa.

2. Wat is fonQ?
FonQ is het meest inspirerende en trendsettende cadeau- en woonwarenhuis op het web. Wij verkopen vele merkproducten direct vanuit voorraad. FonQ is constant in de weer om het unieke assortiment uit te breiden met de nieuwste (cadeau)producten. Bestel gemakkelijk vanuit je zetel, snel geleverd en met de beste service. Heb je vragen over een product of bestelling? Aarzel niet om contact op te nemen van onze klantenservice:

Per telefoon: 078 48 33 14
Per e-mail: klantendienst@fonq.be
Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Kobaltweg 50 in Utrecht.

3.Wat betekent fonQ eigenlijk?
De naam fonQ staat voor fonQelend, helder. De korte en tevens krachtige naam beschrijft de energie van onze organisatie. Iedere medewerker zet zijn of haar specialisme in om de beste producten en merken met excellente service te bieden.

4. Hoeveel mensen hebben een job bij fonQ?
Er werken ruim 190 mensen bij fonQ. Medewerkers zetten zich voortdurend in voor de optimale shopbeleving, snelle levertijden en een steeds verrassend assortiment mét een uitstekende klantenservice. Bij fonQ werken we met passie: iedereen is gedreven, denkt klantgericht en werkt met plezier.

5. Hoe kiest fonQ de merken waarmee zij werkt?
FonQ is altijd op zoek naar merken die zich onderscheiden, merken die bekend staan om hun kwaliteit of omdat ze nét even anders of vooruitstrevender zijn dan de rest.
Alle producten hebben iets gemeen: ze zijn kleurrijk! Wij geloven namelijk dat mensen gelukkiger zijn als in hun omgeving de gewone dingen bijzonderder en kleurrijker zijn. Daarom zoeken we altijd naar nieuwe producten en merken die hierbij passen.

6. Hoe is de samenwerking met de merken?
FonQ staat bekend om haar goede samenwerking met vele merken. We zijn altijd op zoek naar de beste deals voor onze klanten. Tegelijkertijd is het ook voordelig voor het merk om via de website van fonQ bekendheid op te doen.

7. Waarin onderscheidt fonQ zich?
De unique selling points van fonQ.be zijn een uitstekende klantenservice, snelle levering, complete assortimenten en competitieve prijzen.

8. Waarom zou ik samenwerken met fonQ?
FonQ is altijd op zoek naar merken om het hippe en unieke assortiment mee uit te breiden. Het is ons doel om e-tailen naar een hoger niveau te tillen. Dit doen we graag samen met onze partners.

Missie, visie en kernwaarden

De missie van fonQ
FonQ is het meest inspirerende en trendsettende cadeau- en woonwarenhuis op het web.

De visie van fonQ

  • Onze klanten ervaren iedere bestelling als een cadeau voor zichzelf of voor een ander;
  • Ons assortiment is altijd toonaangevend en bovenop de trend;
  • In onze verschijningsvorm zijn we uniek en trendsettend;
  • Een bestelling bij fonQ is altijd een verrassende en een positieve ervaring, waardoor de klant fan wordt;
  • FonQ creëert een prettige werkomgeving voor mensen die passie voor unieke producten delen;
  • We zijn een gezonde, winst genererende onderneming waar we met plezier werken.

1) Maakt verwachtingen waar
Klanten hebben een bepaalde verwachting van onze organisatie. Deze verwachting zien wij als belofte, waar we alles aan doen om deze waar te maken. Elke dag verwachten we van onszelf dat we hiervoor staan.
Dit lukt niet altijd, want soms gaat er wel eens wat fout. Daar leren we elke dag van en zo komen we steeds ietsje dichter bij het betrouwbaarheidscijfer van 99,9%. Dit betekent natuurlijk dat er nog steeds verbetering mogelijk is. Hier gaan we graag naar op zoek!

2) Is er speciaal voor klanten
Wij focussen op klanten en we geloven erin dat als een klant belt met een product-gerelateerde vraag, we deze persoon álles over het product kunnen vertellen. Ook als een product niet voldoet aan de wens, dan denken onze medewerkers (indien gewenst) met je mee om een vergelijkbaar alternatief te vinden. Dit vraagt interesse en betrokkenheid van alle medewerkers bij fonQ. We geloven erin dat al onze werkzaamheden uiteindelijk ten dienste staan van het hoogste doel: onze klanten.

3) Heeft passie voor producten
We houden productinnovaties en veranderende klantenbehoeften continue in de gaten. We willen bieden wat je zoekt, en dan eigenlijk nog nét iets meer. Hiervoor onderhouden we intensief contact met leveranciers.
Maar onze passie voor producten gaat nog verder: we willen bij elk product de afmetingen kunnen vertellen, wat de voordelen zijn en voor wie het wel en niet geschikt is. Zo kunnen we een garantie bieden op al onze artikelen. We staan garant voor het assortiment: we hebben het immers zelf samengesteld.

4) Dat werkt prettig
Er zijn verschillende soorten klanten: degene die precies weet wat zij wil, iemand die advies nodig heeft om iemand die nog alles één keer wil nalopen voor een bestelling. Medewerkers van de klantenservice bij fonQ zijn getraind om zich te kunnen inleven in de behoefte van de klant en de developers zijn voortdurend bezig om de webshops zo klantvriendelijk mogelijk in te richten. Dat werkt wel zo prettig voor iedereen.

5) Is altijd open
FonQ is een open en transparante organisatie. We geloven hierin, omdat we denken dat een open werkwijze leidt tot vertrouwen vanuit onze klanten en een groot verantwoordelijkheidsgevoel onder onze collega´s.

6) Is vooruitstrevend en ambitieus
Als organisatie willen we elke dag vooruit, beter worden in wat we doen, onderscheidend zijn en ons continue verbeteren met een eigentijds assortiment.

7) Ontwikkel met fonQ mee
FonQ is continu in ontwikkeling. Enerzijds zijn houden we ons bezig met onze merken, het uitbreiden en verbeteren van de assortimenten. Anderzijds optimaliseren we onze e-commerceprocessen, om nog klantvriendelijker te worden.
FonQ is deel van een groter netwerk. Ook leveranciers en andere partners dragen bij aan de service die wij willen leveren. Daarom staan we als organisatie altijd open voor samenwerking en geloven we dat door samenwerking e-commerce en e-tailen naar een hoger niveau getild kan worden en onze service nog beter kan worden.

Klantendienst, kantoor, magazijn: alles onder één dak!
Bij fonQ is alles onder één dak te vinden: het kantoor, de klantendienst, de showroom en het magazijn. Zo kunnen we jou het best van dienst zijn! De klantendienst is per telefoon en per e-mail beschikbaar voor al jouw vragen en de kantoormedewerkers doen er alles aan om de site tip-top in orde te hebben. Daarnaast wordt in het magazijn hard gewerkt alle bestellingen verzendklaar te maken.

fonQelende spirit
Het maakt niet uit of je werkt vanachter de pc, of dat je hoog in de heftruck zit: bij fonQ wordt gewerkt met passie. We werken met plezier samen in een informele no-nonsense sfeer. Er wordt veel gesport en van tijd tot tijd is er een knallend feest! Dit zorgt voor de fonQelende spirit die je ervaart tijdens het shoppen

Inspirerende showroom van fonQ
We vinden het een uitdaging om de allernieuwste trends op te sporen, zodat we de eerste zijn die jou inspireert! In de showroom kan je iets van die inspiratie proeven: van de hipste stoelen tot de meest trendsettende en unieke woon- en kookaccessoires. Kan je moeilijk kiezen? Eén van onze stylisten kan (op afspraak) met je meedenken en deskundig advies geven.
Let op: de showroom van fonQ bevindt zich in Utrecht, Nederland. Mocht je in de buurt zijn, dan verwelkomen we je graag!