Vandaag besteld, maandag in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Webshop Awards: Winnaar 'Wonen' 2021
Inklappen
Vandaag besteld, maandag in huis
Producten die op voorraad zijn, worden zo snel mogelijk verstuurd. Het is ook mogelijk om een specifieke bezorgdatum te kiezen.
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Niet tevreden? Je mag je producten kosteloos retourneren indien je binnen 30 dagen na ontvangst de retour bij ons aanmeldt.
Webshop Awards: Winnaar 'Wonen' 2021
fonQ is de grote winnaar van de Salesforce Webshop Awards Belgium 2021-2022 in de categorie ‘Wonen’.
Waar let je op bij het kopen van een blender?
Voordat je een blender koopt is het belangrijk om te weten wat je ermee wil maken. Deze koopgids legt aan de hand van gerechten, inhoud en vorm uit welke blender het beste bij je wensen past.
Wat wil je maken met een blender?

Voordat je een blender koopt is het belangrijk om te weten wat je ermee wil maken, vooral als dit meer is dan het brouwen van smoothies en sapjes. Voor andere gerechten heb je vaak een ander vermogen of speciale functies nodig. 

Smoothies op basis van yoghurt of roomijs

Een verfrissende fruitsmoothie op basis van bijvoorbeeld yoghurt of roomijs maak je met vrijwel elk type blender. Gebruik je de blender alleen voor dit doeleinde? Kies dan gerust een blender met een vermogen tot 450 watt. Ben je een echte health guru, die ook graag stevige groenten of superfoods toevoegt aan je smoothie? Dan is het verstandig om een sterkere blender te bekijken.

Smoothies op basis van bevroren fruit of ijsblokjes

Ook al is het hartje winter, soms wil je je gewoon even in een tropisch oord wanen met een glas vol zomerkoninkjes. Die zijn niet het hele jaar door verkrijgbaar en dan is het handig als je een sterkere blender hebt. Zo maak je van het diepgevroren fruit van jouw voorkeur het hele jaar door een frisse mix. Wil je in de zomer gewoon een extra koel drankje? Voor ijsblokjes geldt hetzelfde, zorg dat je een blender aanschaft met een vermogen van minimaal 450 watt. Een andere mogelijkheid is zoeken naar een blender met een speciaal programma om ijs te crushen.

Soepen, sauzen en babyvoeding

Om deze gerechten tot een glad geheel te maken heb je een blender nodig die tegen wat warmte kan. De meeste kunststof tritan blenderkannen kunnen dit makkelijk hebben, maar kijk bij het bestellen voor de zekerheid bij de productspecificaties.

Een powerblender is ook geschikt voor het bereiden van deze gerechten. Door het hoge vermogen van de blender en de wrijving die ontstaat, worden de ingrediënten vanzelf opgewarmd tot een heerlijke soep of hapje voor de baby. Tot slot zijn er ook speciale soepmakers die ook geschikt zijn voor het maken van smoothies en sapjes.

Harde ingrediënten zoals noten en bonen malen

Of je nu koffiebonen wil malen, een smeuïge pesto of je eigen amandelmeel, een power blender is wat je nodig hebt. Professionals gebruiken de power blender in hun cocktailbar en sapjesbar om hun bezoeker de ultieme smaakervaring te geven. Deze  power blenders zijn zó krachtig dat Blendtec blender dit demonstreert door je dierbare smartphone tot as te verpulveren, kijk hier maar. De meeste power blenders hebben een vermogen van minimaal 1200 watt en hebben speciale programma’s voor smoothies of het crushen van ijs.   

Blenderkan: Inhoud en vorm

De grootte van je blender is een belangrijke factor waar je een besluit op maakt. Een kleine blender voor sapjes voor het hele gezin is niet handig, maar een grote blender als maar één persoon er gebruik van maakt ook niet. In het laatste geval hebben de ingrediënten namelijk meer ruimte en blijven ze gemakkelijker aan de zijkant plakken. Zo hebben de messen in de blender niet de kans om de ingrediënten fijn te maken. De blender te vol stoppen is ook niet verstandig, want zo kunnen de ingrediënten zich niet goed verplaatsen waardoor het gewenste resultaat uitblijft. 

 

 

Tot 1 liter

Een blenderkan met deze inhoud is geschikt om twee smoothies of één grote kom soep in één keer te maken. 

1,1 tot 1,6 liter

Een blenderkan met deze inhoud is geschikt om drie tot vijf glazen smoothies of 3 tot 4 kommen soep in één keer te maken.

1,7 liter of meer

Dit is vooral geschikt als je een groot gezin hebt of als je meer in één keer wil maken.

Wat zijn de voordelen van een ronde of vierkante blenderkan?

Het verschil in de vorm van de blenderkan is vrij duidelijk: deze is vierkant of rond. Wat zijn de twee grootste verschillen en welke vorm past bij jouw prioriteit?

Mengen
Vind je het belangrijker dat je producten zo snel mogelijk gemengd worden? Kies dan een vierkante kan. Door de vierkante vorm worden ingrediënten tijdens het mengen meer naar beneden geduwd. Zo wordt alles extra goed vermalen en gemengd. Bij een ronde kan vindt eerder circulatie plaats, waardoor het kan voorkomen dat niet alles even goed gemengd is. Dit los je op door de blender even te stopen, met een spatel door het mengsel te gaan en daarna de blender weer te starten.

Onderhoud
Vind je gemakkelijk onderhoud het belangrijkst? Kies dan een ronde kan, omdat hier geen hoeken in zitten spoel je de ingrediënten makkelijker weg.

Blenders vergelijken

Met de opgedane basiskennis op zak kun je nu door het bos de bomen weer beter zien. Heb jij een duidelijker beeld van wat je wensen zijn en wil je weten welke blenders het beste bij je passen? Vergelijk er dan op los. Vink rechts boven het aanbod ‘Producten vergelijken’ aan en selecteer alle blenders die hoog op je lijstje scoren. Kom je er niet uit of heb je nog wat extra vragen, neem dan gerust contact met ons op. 

Heeft deze informatie jou geholpen?