Producten Ruimtes Hulp bij inrichten Inspiratie Nieuw Outlet
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Webshop Awards: Winnaar 'Wonen' 2021
Inklappen
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Producten die op voorraad zijn, worden zo snel mogelijk verstuurd. Het is ook mogelijk om een specifieke bezorgdatum te kiezen.
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Niet tevreden? Je mag je producten kosteloos retourneren indien je binnen 30 dagen na ontvangst de retour bij ons aanmeldt.
Webshop Awards: Winnaar 'Wonen' 2021
fonQ is de grote winnaar van de Salesforce Webshop Awards Belgium 2021-2022 in de categorie ‘Wonen’.
Waar let je op bij het kopen van een stoomreiniger?
Met een stoomreiniger verwijder je heel gemakkelijk vuil en bacteriën met enkel water. Er komt geen schoonmaakmiddel aan te pas! Welke stoomreiniger gaat jouw huis helemaal blinkend schoon maken?
Waarom kies je voor een stoomreiniger?

Een stoomreiniger heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere reinigingsmiddelen.

  • Zo is reinigen met een stoomreiniger hygiënischer. De hete stoom rekent direct af met bacteriën, schimmels en ander vuil.
  • Een stoomreiniger is daarnaast milieuvriendelijk en goedkoop in gebruik; je hoeft alleen water bij te vullen!
  • Een ander voordeel is dat stoomreinigers heel gebruiksvriendelijk zijn. Zodra je het apparaat inschakelt, verwarmt hij het water tot het kookt zodat er stoom ontstaat. De snelheid van het opwarmen varieert van een halve minuut tot enkele minuten, afhankelijk van het apparaat. Onder hoge druk spuit je vervolgens de stoom op het vuil waarna een perfect schoon resultaat ontstaat.
Waar ga je de stoomreiniger voor gebruiken?

Welk type stoomreiniger het beste bij jou past, is voor een groot deel afhankelijk van het gebruik. Bepaal daarom eerst voor jezelf waar je een stoomreiniger voor wil gaan gebruiken. Lees hieronder wat zoal de mogelijkheden zijn.


Vloeren
Veel stoomreinigers worden geleverd met een speciale vloerdoek waarmee je gladde (tegel)vloeren grondig kunt reinigen. De meeste stoomreinigers gebruik je ook op parket en laminaat, hoewel we wel adviseren om voorzichtig om te gaan met deze ondergronden. Dit regel je eenvoudig door de stoomdruk terug te schroeven naar een laag niveau.
 

Tapijt en vloerkleden
Tapijten en vloerkleden schoonmaken kan ontzettend lastig zijn. Bepaalde stoomreinigers hebben een tapijtglijder, waardoor het reinigen van stroeve ondergronden veel gemakkelijker is. Bekijk hier alle stoomreinigers die geschikt zijn voor het schoonmaken van tapijt
 

Tegelwanden
Tegelwanden in de keuken of badkamer kunnen een bron van bacteriën worden door de grote hoeveelheid vocht. Met een kleine, ronde borstel op je stoomreiniger, maak je de tegels eenvoudig grondig schoon.
 

Sanitair
Iedereen weet hoe vies sanitair kan worden. Het is daarom erg belangrijk om deze bron van bacteriën regelmatig grondig te reinigen. De meeste stoomreinigers zijn ideaal voor deze schoonmaakklussen.
 

Accessoires voor de stoomreiniger
Wist je dat je je stoomreiniger voor veel verschillende doeleinden kunt gebruiken door extra accessoires aan te schaffen? Met een textielsproeier reinig je bijvoorbeeld kleding, lakens en gordijnen. En met een behangafstomer verwijder je behangpapier en lijmresten in een handomdraai! Bekijk alle stoomreiniger accessoires hier.

Als je weet waar je de stoomreiniger voor wil gebruiken, kun je bepalen welk type stoomreiniger het beste bij jou past. Er zijn grofweg drie type stoomreinigers: handstoomreinigers, stoommoppen en slede stoomreinigers.
 

Handstoomreiniger
Een handstoomreiniger is ideaal voor kleine schoonmaakklussen door het hele huis. Dit type is compact en licht en niet bijzonder krachtig, maar natuurlijk wel krachtig genoeg om bijvoorbeeld tegels en sanitair weer te laten glimmen.
 

Stoommop
Wil je een stoomreiniger alleen gebruiken om vloeren en tapijt mee te reinigen? Dan is een stoommop ideaal. Deze stoomreiniger heeft een lange steel waarmee je de stoomreiniger gemakkelijk de hele vloer laat reinigen.
 

Slede stoomreiniger
Voor het reinigen van een grote woonkamer is een slede stoomreiniger het beste geschikt. Dit type stoomreiniger is krachtig en uitgerust met een grote watertank, zodat je lange tijd kunt reinigen zonder water bij te hoeven vullen. De wieltjes zorgen er bovendien voor dat je deze stoomreinigers, net als een stofzuiger, door het hele huis kunt gebruiken.

Waar moet je verder op letten?

Stoomdruk
Het reinigend vermogen van een stoomreiniger is het af te lezen aan de stoomdruk. De stoomdruk is simpel gezegd de kracht waarmee het stoom tegen het vuil wordt gespoten, uitgedrukt in bar. Voor een licht vieze vloer is een stoomdruk tot 3 bar voldoende. Voor normaal huishoudelijk gebruik, gebruik je een stoomdruk tussen de 3 en 4 bar. Voor het reinigen van hardnekkig, vastzittend vuil, is meer dan 4 bar stoomdruk de beste keuze.

Opwarmtijd
Een stoomreiniger heeft altijd even de tijd nodig om water om te zetten in stoom. Hoe lang dit duurt, verschilt per apparaat. Sommige stoomreinigers zijn al binnen een paar seconden op temperatuur, terwijl andere stoomreinigers enkele minuten de tijd nodig hebben.

Stoomzuigen
Een aantal geavanceerde stoomreinigers beschikt over een zuigfunctie en kan daardoor de vloer meteen weer volledig drogen. Deze stoomreinigers gebruik je ook als nat- en droogzuiger. Deze apparaten zijn ideaal voor als je bijvoorbeeld de schuur of garage eens grondig schoon wil maken.

Ononderbroken reinigen
De meeste watertanks gebruik je zolang er water in zit. Zodra deze leeg is, schakel je het apparaat uit, vul je het water bij en gaat het apparaat weer opnieuw stoom genereren. Een aantal stoomreinigers is voorzien van twee watertanks, waardoor je ononderbroken kunt blijven reinigen. Ideaal wanneer je grote schoonmaakklussen te doen hebt!

Watertank
Hoef je geen stoomreiniger die ononderbroken gebruikt kan worden? Let dan goed op de inhoud van de watertank. Hoe groter de watertank, hoe langer je de stoomreiniger kunt gebruiken.

De populairste stoomreinigers van dit moment
Heeft deze informatie jou geholpen?