Producten Ruimtes Hulp bij inrichten Inspiratie Nieuw Outlet
Terug naar Garantie

Hoelang heb ik garantie op een product?

Bij fonQ staan we voor kwaliteit. Wanneer je iets bij ons bestelt, mag je ervan uitgaan dat het een kwalitatief hoogwaardig product is. Je krijgt bij ons daarom standaard 2 jaar garantie op je product.

Alle voordelen op een rijtje:

  • Bij fonQ heb je minimaal 2 jaar garantie vanaf de aankoopdatum.
  • Bij gebreken heb je recht op vervanging of een reparatievergoeding.
  • Is er een nieuw product nodig? Dan betaal je geen verzendkosten.
  • Deze garantie geldt náást de wettelijke rechten die je als consument al hebt.

Welke garantie heb ik?

  • Wettelijke garantie: een product moet bij bezorging in goede staat zijn en goed functioneren bij normaal gebruik, logisch toch? Omdat het ene product langer meegaat dan het andere, wordt hierbij rekening gehouden met wat heet ‘de economische levensduur’ van een product.
  • Garantieplan: je hebt recht op een garantieperiode van minimaal twee jaar. Is er tijdens de garantieperiode een defect ontstaan buiten jouw schuld om? Dat is vervelend! Goed nieuws: dan kan je recht hebben op een reparatievergoeding of vervanging van het artikel.
  • Fabrieksgarantie: deze termijn kan oplopen tot wel tien jaar, dat verschilt per product. Indien er sprake is van fabrieksgarantie, dan kun je dit terugvinden in de gebruiksaanwijzing van het product. De garantietermijn staat op productniveau op de website aangegeven. Soms dien je je nieuwe aankoop online te registreren.

Wil je gebruik maken van je garantie? Dien dan een garantieaanvraag in via je account. Meer informatie vind je in ons garantieplan.


Heeft deze informatie jou geholpen?

Heb je vragen over je bestelling of de status daarvan, neem dan contact op via het contactformulier.