Rosbief en courgette spiesen met gerookte paprika aioli
Rosbief en courgettespiesen met gerookte paprika
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de aioli
250 ml mayonaise
3 el vers citroensap
1,5 el fijngehakte koriander
5 grote knoflooktenen
2 tl gerookte paprikapoeder
1/4 tl versgemalen zwarte peper
Voor de spiesen
500 gr rosbief
3 courgettes
2 el olijfolie
1,5 tl grof zeezout
1 tl gerookte paprikapoeder
1/4 tl versgemalen zwarte peper
Aan de slag
Voor de aioli
Snijd de knoflook tenen fijn.
Doe alle ingrediënten voor de aioli in een kom en meng alles goed
Zet de aioli in de koelkast (de aioli mag één dag voor gebruik gemaakt worden).
Voor de spiesen
Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175 - 230 °C).
Snijd de rosbief in blokjes van 2 cm en de courgettes in plakken van 1 cm.
Doe alle ingrediënten voor de spiesen in een kom en meng alles goed.
Rijg het vlees en de plakken courgette op aparte spiesen. Zorg ervoor dat de spies door de schil van de courgette gaat, zodat de courgette het grillrooster goed kan raken.
Borstel het grillrooster schoon en gril de vleesspiesen op directe gemiddelde warmte gedurende 4 - 6 minuten met de deksel gesloten totdat ze klaar zijn. Keer de spiesen één of tweemaal.
Gril de courgettespiesen tegelijkertijd op directe gemiddelde warmte gedurende 4 - 6 minuten totdat ze gaar zijn. Keer de spiesen één of tweemaal.
Haal de spiesen van de barbecue en laat rusten gedurende en laat rusten gedurende 3 - 5 minuten.
30778
78110
Meer inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig tot 5% korting!*