Voor 20:00 besteld, morgen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Beste online winkel in Wonen 2024

Alleen dit weekend 20% EXTRA korting op tuinitems* met code TUIN20

Shop nu

Peperkoekjes

 

Ingrediënten

Voor ca. 20 koekjes

  • 150 g (koude) roomboter
  • 200 g bloem
  • 1 eidooier
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 el fijngemalen koffie
  • 1 mespuntje zout
  • 1 tl fijngemalen zwarte peper
  • vershoudfolie

Aan de slag

  1. Meng de boter, de bloem, de eidooier, de basterdsuiker, het kaneelpoeder, de koffie, het zout en de peper in een keukenmachine tot een kruimelig mengsel.
  2. Kneed de kruimels met de hand tot een samenhangend deeg.
  3. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C, bekleed een bakplaat met bakpapier en bestuif het aanrecht met een beetje bloem.
  5. Rol het deeg uit tot grote lap en steek er koekjes van een halve centimeter dik uit.
  6. Verdeel de koekjes over de bakplaat. Houd voldoende ruimte tussen de koekjes; ze zullen in de oven nog een beetje uitlopen.
  7. Bak de koekjes in 12 minuten goudbruin in de oven. Laat de koekjes helemaal afkoelen voor je ze serveert.

Welk kookgerei heb je nodig?

84909
158825
158788
Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig tot 5% korting!*

Deel dit inspiratieartikel:

Meer inspiratie

5 tips om bakfouten te voorkomen

Nu het vierde seizoen van Heel Holland Bakt weer is begonnen, willen we zelf ook aan de bak. We geven vijf handige tips voor een perfect baksel!


Lees verder...