Aan de slag
- Snijd de zoete aardappel in dobbelsteentjes van 1 cm. Breng de zoete aardappel in een steelpan samen met de thee en 500 ml water aan de kook en kook in 3 tot 4 minuten beetgaar. Ze mogen niet papperig worden. Giet af en breng op smaak met een beetje zout.
- Maak de tijgermelk: meng limoensap, knoflook, chilipeper, koriandersteeltjes en gember en laat zeker 15 minuten intrekken.
- Snijd intussen de kabeljauw in plakken van 1 cm. Door de vis iets grover te laten, zal hij niet zo snel papperig worden. Meng met een snuf zout en bewaar koel.
- Schil de halve komkommer, snijd in kwarten en schraap de zaadlijsten er met een lepeltje uit. Snijd de rest van de komkommer grof.
- Nu moet je zorgen dat iedereen aan tafel zit, want timing is alles, anders gaart je vis te lang door. Meng de vis door de tijgermelk en laat 2 minuten garen. Vis dan de knoflook eruit en meng alle andere ingrediënten behalve de zoete aardappel erdoor.
- Serveer op schaaltjes en garneer met zoete aardappel en gescheurd korianderblad.
Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. Meteen de ingrediënten bestellen voor dit gerecht? Dat kan hier.
Dit recept is afkomstig uit het kookboek Zuur van Bas Robben
ISBN: 978 94 6143 156 1 | €24,95 | Fotografie: Jeroen van der Spek | Uitgever: Good Cook