fonQ maakt gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om onze site persoonlijker te maken en je te voorzien van relevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij en derden jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen. Als je verder gaat accepteer je onze cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina of opt-out.

Gin-tonic

 

Dit heb je nodig

  • IJs. Heel veel ijs
  • Gin, bijvoorbeeld Bombay Sapphire (1 deel)
  • Tonic, bijvoorbeeld Fever-Tree (3 delen)
  • 1/2 citroen
  • 1 takje rozemarijn


Wat voor glas?

Gin Tonic wordt het meest uit een longdrink glas gedronken. Dit glas is perfect voor veel ijs. Voor een kleine hoeveelheid Gin & Tonic kun je ook whisky- of waterglazen gebruiken en als je werkt met speciale garnituren, zoals jeneverbessen of frambozen is een bolglas ideaal. Zo komen de smaken nog beter vrij!

Aan de slag

  1. Vul het glas met ijs. Tenminste tot 2/3 van het glas.
  2. Schenk vervolgens 1 deel Gin over het ijs.
  3. Vul het geheel aan met de Tonic (3 delen).
  4. Snijd de citroen in flinterdunne schijfjes en voeg 2 tot 3 schijfjes toe.
  5. Voeg voor wat extra smaak (en meteen voor leuke decoratie) een takje rozemarijn toe.
  6. Serveren maar. Cheers!

Variatietip

Voeg in plaats van citroen flinterdunne komkommerschillen toe. Samen met de rozemarijn geeft dit de Gin Tonic een heerlijk hartige smaak. Er is veel mogelijk, dus experimenteer er op los en ontdek jouw favoriete variatie!


Gin Tonic à la jezelf

Deel dit inspiratieartikel:

Meer inspiratie

Eierpunch

Deze eierpunch is een typisch drankje voor de wintermaanden. Voeg eventueel een beetje cognac toe en je hebt een lekkere cocktail.


Lees verder...