Maak als eerste de ratatouille: die kan namelijk zowel warm als koud gegeten worden. Pel de ui, de knoflook en maak de paprika schoon. Plaats het Ultrablade-hakmes in de Tefal Cuisine Companion. Doe de uien, de paprika en knoflook in de machine en mix 15 seconden op haksnelheid 11.
Vervang het hakmes door de menger. Voeg de olijfolie toe en start het P1 Stoofprogramma op 130 graden, gedurende 8 minuten, zonder dop.
Snijd ondertussen de courgette en de aubergine overlangs in repen en vervolgens in blokken. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in parten.
Na afloop van het programma , voeg je de bouillon, courgette, aubergine, tomaten en provenciale kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper en start het P2 Stoofprogramma op 95 graden, gedurende 30 minuten, zonder dop.
Giet de ratatouille in een serveerschaal en zet apart. Spoel de mengkom en deksel schoon en plaats terug op het apparaat, samen met het stoommandje. Vul het waterreservoir met 700 ml water.
Snijd de kipfilets overlangs doormidden en klap open. Beleg de onderste helften met ieder 1 champignon en leg hier de kaas bovenop. Breng op smaak met een snufje zout, peper en de provenciale kruiden. Leg vervolgens de bovenste helft er weer goed op. Rol elke kipfilet strak in een stuk huishoudfolie en vorm dus zo een dikke en dichte rol. Leg de kipfilets in het stoommandje en start het stoomprogramma gedurende 20 minuten.
Verwijder de folie van de kipfilets (let op, de aanwezige stoom is heet) en snijd de kiprollade in plakken. Serveer met de ratatouille en een goed glas witte wijn. Gewoon omdat het kan.
Welk kookgerei heb je nodig?
25979
Meer inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig tot 5% korting!*