Voor 21:00 besteld, morgen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Beste online winkel in Wonen 2024

Gerookte zalm

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 handvol houtsnippers
  • 4 zalmfilets
  • Een beetje olijfolie
  • Je favoriete gedroogde kruiden
  • Peper en zout

Aan de slag

  1. Week de houtsnippers ongeveer 1 uur in water.
  2. Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en breng de zalm op smaak met de kruiden, peper en zout.
  3. Laat de zalm minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Dep de zalmfilets vervolgens goed droog.
  4. Laat de houtsnippers ondertussen uitlekken en doe ze in de smokerbox. Verwarm deze tot de houtsnippers gaan roken
  5. Plaats de zalmfilets op het rooster van de smokerbox.
  6. Grill de zalmfilets (met gesloten deksel) 20-30 minuten roken op een temperatuur van 50°C tot 90°C, afhankelijk van de dikte van de vis.  

Welk kookgerei heb je nodig?

 

140752
206351
Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig tot 5% korting!*

Deel dit inspiratieartikel: