Meng voor de pizzabodems de bloem, het zout, de gist en het water in de keukenmachine met een deeghaak. Laat op de laagste stand draaien tot een soepel deeg ontstaat. Voeg de olijfolie toe en meng kort door het deeg.
Verdeel het deeg in 4 bollen en leg onder een vochtige theedoek. Laat op een warme plek circa 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld. Kneed het pizzadeeg kort door en rol de bollen uit tot pizzabodems. Verwarm de pizzasteen voor op de hoogste stand van de barbecue (minimaal 250⁰C).
Meng de mascarpone met de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Besmeer de pizzabodems met de tomatenpuree en verdeel het mascarponemengsel eroverheen. Verdeel de courgette en de geitenkaas over de pizza en bak de pizza in 5 tot 10 minuten af op de pizzasteen op de barbecue. Houd het deksel van de barbecue hierbij gesloten. Bestrooi met de kiemgroente en serveer.
Welk kookgerei heb je nodig?
44552
27502
125911
Meer inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig tot 5% korting!*