Producten Ruimtes Hulp bij inrichten Inspiratie Nieuw Outlet
Voor 21:00 besteld, morgen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Webshop Awards: Winnaar 'Wonen' 2021
Inklappen
Voor 21:00 besteld, morgen in huis
Producten die op voorraad zijn, worden zo snel mogelijk verstuurd. Het is ook mogelijk om een specifieke bezorgdatum te kiezen.
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Niet tevreden? Je mag je producten kosteloos retourneren indien je binnen 30 dagen na ontvangst de retour bij ons aanmeldt.
Webshop Awards: Winnaar 'Wonen' 2021
fonQ is de grote winnaar van de Salesforce Webshop Awards Belgium 2021-2022 in de categorie ‘Wonen’.

Coq au Vin

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 hele kip
  • Peper en zout
  • 2 el boter
  • 150 g ontbijtspek
  • 10 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook (uitgeperst)
  • 250 g champignons
  • 2 el bloem
  • 250 ml rode wijn
  • 1 blaadje laurier
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm

 

Aan de slag
 

  1. Wrijf de kip in met de versgemalen peper en zout.
  2. Verwarm de boter in een grote braadpan op middelhoog vuur en bak het spek zachtjes uit. 
  3. haal het spek met een schuimspaan uit de pan en zet opzij. Doe de kip in de braadpan en braad rondom aan. 
  4. Pel de sjalotten en knoflookteentjes en snijd doormidden. Snijd de champignons in kwarten.
  5. Haal de kip uit de pan. Doe de sjalotten, de knoflook en de champignons in de pan bak ca. 4 minuten. 
  6. Strooi de bloem erover, roer even goed door en voeg de wijn toe.  
  7. Leg de kip terug in de pan, voeg het laurierblaadje, de peterselie en de tijm toe en laat het gehaal met het deksel op de pan ca. 1,5 uur stoven. 
  8. Neem alles met een schuimspaan uit de pan, breng de saus aan de kook en laat iets dikker worden. Breng eventueel op smaak met een beetje peper en zout. 
  9. Leg de kip, spek, champignons en ui weer terug in de saus en serveer.

 

Welk kookgerei heb je nodig?

 

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig € 10 korting!

Deel dit inspiratieartikel: