fonQ maakt gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om onze site persoonlijker te maken en je te voorzien van relevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij en derden jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen. Als je verder gaat accepteer je onze cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina of opt-out.

Beeramisu

 

Ingrediënten

  • 200 g mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 3 el suiker
  • 300 ml donker bier
  • 20 lange vingers
  • 2 el cacaopoeder
  • 4 bierpullen
  • vershoudfolie

 

Aan de slag

  1. Roer de mascarpone in een grote kom los met een vork.
  2. Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte.
  3. Spatel de slagroom door de mascarpone.
  4. Schenk het bier in een diep bord en doop hier de lange vingers in.
  5. Breek de lange vingers en maak een eerste laag van lange vingers op de bodem van de bierglazen.
  6. Schep er een beetje van het mascarponemengsel op het bestrooi met een beetje cacaopoeder.
  7. Herhaal deze lagen nog twee keer.
  8. Dek de glazen vervolgens af met verhoudfolie en laat ze minimaal 1 uur opstijven voordat je de bieramisu serveert.

 

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de fonQ voordeelmail en ontvang wekelijks de laatste trends en tips.

Deel dit inspiratieartikel:

Meer inspiratie

Gegrilde kip in biermarinade

Bier is in! Niet alleen om te drinken is het heerlijk, bier is ook een absolute smaakmaker voor een gerecht! De specifieke grillsmaak geeft nét dat beetje extra.


Lees verder...

Stoofgerecht met bokbier

Wie houdt er niet van een heerlijke stoofpot? Vooral met de koude herfst temperaturen is stoofpot om weg te peuzelen. Wij kozen voor deze verrassende variant met stroop en bier.


Lees verder...