Producten Ruimtes Hulp bij inrichten Inspiratie Nieuw Cadeaus

Hoe kies je de ideale barkruk?

Omdat barkrukken nogal variëren in hoogte en design is het handig als je weet waar je op moet letten. Zo zorg je ervoor dat je een barkruk kiest die niet alleen goed staat, maar ook lekker zit en precies aan jouw keukenbar past. Onze design specialisten geven je advies en hebben de belangrijkste tips op een rijtje gezet!
 

Hoe hoog mag de barkruk zijn?

Verschillende barkrukken hebben verschillende hoogtes. De meeste zijn 65 tot 75 cm hoog, maar er zijn ook zat lagere, hogere en zelfs verstelbare krukken! Om de juiste hoogte te kiezen neem je de hoogte van jouw (keuken)bar of bartafel als uitgangspunt. Keukenbars zijn vaak tot en met 95 cm hoog en bar- en statafels vanaf 95 cm hoog. Voor barkrukken aan een keukenbar kies je barkrukken met een hoogte van 65 cm. Voor barkrukken aan bar- en statafels heb je krukken nodig van 75 cm. Als je rekening houdt met een ruimte van 25 tot 30 centimeter tussen de bovenkant van het blad en de bovenkant van de zitting, weet je zeker dat je goed zit! Met deze verhoudingen creëer je namelijk een comfortabele zithouding. 
 

Een verstelbare of een vaste barkruk?

Verstelbare barkuk
Het voordeel van een verstelbare barkruk: je raadt het al, hij is verstelbaar! Zo kan iedereen hem op de gewenste zithoogte instellen, wat erg handig kan zijn als er bijvoorbeeld twee mensen veel in lengte verschillen of als de kids willen aanschuiven. Het hydraulische systeem werkt net als bij een bureaustoel op een gasveer, waardoor je de barkuk makkelijk naar jouw zithoogte instelt. 

Verstelbare barkrukken staan vaak op een vaste plaats aan de bar, doordat ze een zwaardere, platte voet hebben. Zo staan ze erg stevig. Ook hebben deze krukken doorgaans een draaibare zitting. Hierdoor kun je makkelijk van en naar de bar draaien als je gaat zitten, zonder dat je de kruk opzij hoeft te schuiven.

Vaste barkruk
Een vaste barkruk heeft een vaste zithoogte. Hierbij is het dus extra belangrijk dat je de hoogte van jouw bar meeneemt bij de aanschaf. Dit type kruk is wel makkelijker te verzetten, wat erg handig is bij een feestje en je er extra krukken bij wil zetten, of ze juist allemaal uit de keuken wil halen. Vaste barkrukken komen in allerlei soorten en maten en de meeste bijzondere designs, dit is mogelijk doordat er geen rekening gehouden hoeft te worden met het verstel-mechanisme.

Hoeveel barkrukken passen er aan de bar?

De truc is dat je rekening houdt met een ruimte van 60 cm voor iedere kruk die je aan de bar plaatst. Dat is de ruimte die men nodig heeft om comfortabel te zitten. Om dit te berekenen deel je dus simpelwel de lengte van de bar door 60 cm, ét voila! Nu weet je hoeveel krukken je maximaal kunt neerzetten! 
 

Nog meer tips, advies en offerte

Twijfel je na deze tips toch nog over je aankoop, schroom dan niet om contact op te nemen met onze design specialisten. Zij beantwoorden graag al jouw vragen en geven je advies over het uitkiezen van de juiste kruk. Bekijk voor meer inspiratie onze hele collectie in de categorie barkrukken. Hier kun je filteren op (zit)hoogte, barhoogte, verstelbaarheid, materiaal en nog veel meer!

 

Voor ieder wat wils